top of page
IMG-20210603-WA0006.jpeg

VEELGESTELDE VRAGEN

Heeft u vragen over Auto Portello, onze diensten, of alles wat met auto's te maken heeft? We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en u te voorzien van nuttige informatie. Hier vindt u antwoorden op veelgestelde vragen over ons bedrijf, de auto's die we aanbieden, onze services en nog veel meer. Als uw vraag hier niet wordt beantwoord, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen u graag verder. Klik op een van de vragen hieronder om het bijbehorende antwoord te bekijken.

 • Hoe wordt een Ruitreparatie/Vervanging uitgevoerd?
  Een ruitreparatie of vervanging is een gespecialiseerde dienst die wordt uitgevoerd om beschadigde autoruiten te herstellen of te vervangen. Hier is hoe deze procedures gewoonlijk worden uitgevoerd: Ruitreparatie: Inspectie van de schade: De technicus begint met een grondige inspectie van de beschadigde autoruit. De grootte, locatie en aard van de schade worden beoordeeld om te bepalen of deze kan worden gerepareerd. Reparatie van kleine beschadigingen: Als de schade klein is, zoals een steenslag of een kleine barst, kan deze vaak worden gerepareerd. De technicus plaatst een speciale hars in de beschadiging en gebruikt UV-licht om de hars uit te harden. Dit versterkt de ruit en voorkomt verdere verspreiding van de schade. Polijsten en afwerken: Na de reparatie wordt het oppervlak van de ruit glad gemaakt en gepolijst, zodat de reparatie vrijwel onzichtbaar wordt. Ruitvervanging: Verwijdering van de oude ruit: Bij een ruitvervanging wordt de beschadigde ruit zorgvuldig verwijderd. Dit gebeurt met behulp van speciale gereedschappen om te voorkomen dat de auto en de omliggende carrosserie worden beschadigd. Voorbereiding van het raamkozijn: Het raamkozijn wordt grondig gereinigd en voorbereid voor de installatie van de nieuwe ruit. Eventuele resten van de oude ruitafdichting worden verwijderd. Installatie van de nieuwe ruit: De nieuwe ruit wordt geplaatst en stevig in het raamkozijn bevestigd. Hierbij wordt gebruikgemaakt van speciale afdichtingsmaterialen die waterdichtheid en stevigheid garanderen. Afdichting en uitharding: Nadat de nieuwe ruit is geïnstalleerd, wordt het afdichtingsmateriaal zorgvuldig aangebracht. De ruit moet vervolgens een tijd uitharden om een veilige en waterdichte afdichting te vormen. Inspectie en testen: Na de installatie wordt de ruit zorgvuldig geïnspecteerd om ervoor te zorgen dat deze correct is geplaatst en veilig is. Dit omvat een controle van de afdichting, glaskwaliteit en de werking van eventuele elektrische ruitbedieningssystemen. Ruitreparatie is geschikt voor kleine beschadigingen, terwijl ruitvervanging nodig is voor grotere schade of wanneer de ruit niet meer kan worden gerepareerd. Beide procedures moeten worden uitgevoerd door getrainde professionals om ervoor te zorgen dat de ruit veilig en effectief wordt hersteld of vervangen.
 • Wat voor soort auto's biedt Auto Portello aan?
  Bij Auto Portello bieden wij een breed scala aan auto's, met een speciale focus op Italiaanse merken. Onze specialisatie omvat vooral merken als Alfa Romeo, Fiat en Lancia. Maar naast deze Italiaanse pareltjes bieden wij ook andere auto's, waardoor we een gevarieerde selectie hebben om aan verschillende behoeften en voorkeuren te voldoen.
 • ​Zijn alle auto's bij Auto Portello tweedehands?
  Ja, alle auto's bij Auto Portello zijn tweedehands
 • Welke services biedt Auto Portello naast het verkopen van auto's?
  Wij bieden diverse services naast de verkoop van auto's. Voor meer informatie over onze diensten en hoe we u kunnen helpen, kunt u hier klikken om naar onze services pagina te gaan.
 • Kan ik een proefrit maken voordat ik een auto koop?
  Ja, bij Auto Portello moedigen we proefritten aan voordat u een beslissing neemt over de aanschaf van een auto. We begrijpen dat het testen van een voertuig essentieel is om te bepalen of het aan uw verwachtingen voldoet en of het de juiste keuze is voor uw rijbehoeften. Ons deskundige team staat voor u klaar om u te begeleiden bij het kiezen van het juiste model en om een proefrit te regelen, zodat u zelf kunt ervaren hoe de auto rijdt en aanvoelt voordat u tot aankoop overgaat.
 • Wat is het verschil tussen een Grote Beurt en een Kleine Beurt?
  Een "Grote Beurt" en een "Kleine Beurt" zijn beide onderhoudsbeurten voor uw auto, maar ze verschillen in de mate van inspectie, vervanging en service die ze bieden. Hier is een algemeen overzicht van het verschil tussen beide: Grote Beurt: Uitgebreide inspectie en service. Controle van talrijke onderdelen en systemen van de auto, zoals remmen, verlichting, ophanging, en meer. Vervanging van filters, zoals de oliefilter en luchtfilter. Vervanging van bougies (indien nodig). Controle en eventuele vervanging van vloeistoffen, zoals motorolie, koelvloeistof, en remvloeistof. Soms wordt de distributieriem vervangen, afhankelijk van de kilometerstand en de voertuigspecificaties. Kleine Beurt: Basisinspectie en service. Beperkte controle van vitale systemen en onderdelen. Vervanging van motorolie en oliefilter. Soms worden andere vloeistoffen gecontroleerd en bijgevuld. Over het algemeen minder uitgebreid dan de Grote Beurt en meer gericht op reguliere onderhoudstaken.
 • Welke controles worden uitgevoerd tijdens een Bandencheck?
  Tijdens een Bandencheck worden verschillende controles en inspecties uitgevoerd om ervoor te zorgen dat uw banden in goede staat verkeren en de veiligheid van uw voertuig wordt gewaarborgd. Hier zijn enkele van de controles die worden uitgevoerd tijdens een Bandencheck: Bandenspanning: De bandenspanning wordt gecontroleerd en aangepast indien nodig. Een juiste bandenspanning is essentieel voor een goede wegligging, brandstofefficiëntie en bandenslijtage. Profieldiepte: De diepte van het bandenprofiel wordt gemeten om te controleren of deze voldoet aan de wettelijke normen. Een voldoende profieldiepte is cruciaal voor grip en veiligheid op de weg. Bandenslijtage: De banden worden geïnspecteerd op tekenen van ongelijkmatige slijtage, beschadigingen, bulten of andere problemen die de prestaties van de banden kunnen beïnvloeden. Bandenbalans: De banden worden gecontroleerd op balans, en indien nodig wordt het wiel uitgebalanceerd om trillingen tijdens het rijden te minimaliseren. Ventieldopjes: De ventieldopjes worden gecontroleerd en aangedraaid om te voorkomen dat er lucht ontsnapt. Bandenreparaties: Eventuele beschadigingen, zoals spijkers of scherpe objecten in de banden, worden geïdentificeerd en gerepareerd indien mogelijk. Een regelmatige Bandencheck is van groot belang om de veiligheid en prestaties van uw voertuig te waarborgen. Het zorgt ervoor dat uw banden in goede staat verkeren en helpt bij het voorkomen van onverwachte problemen tijdens het rijden.
 • Wat is het belang van het uitlijnen van mijn voertuig?
  Verbeterde veiligheid: Een correct uitgelijnd voertuig zorgt voor een betere stabiliteit en controle op de weg. Dit vermindert het risico op ongevallen, vooral bij hoge snelheden of in noodsituaties. Gelijkmatige bandenslijtage: Een goede uitlijning zorgt ervoor dat de banden gelijkmatig slijten. Hierdoor gaan uw banden langer mee en bespaart u op vervangingskosten. Brandstofefficiëntie: Een juiste uitlijning vermindert de rolweerstand van de banden, wat resulteert in een betere brandstofefficiëntie. U hoeft minder brandstof te verbruiken om dezelfde afstand af te leggen. Optimale wegligging: Een goed uitgelijnd voertuig rijdt soepeler en heeft een betere wegligging. Dit verhoogt het comfort voor de bestuurder en de passagiers. Minder belasting van de ophanging: Een slechte uitlijning kan leiden tot overmatige belasting van de ophanging en stuurinrichting, wat tot dure reparaties kan leiden. Een goede uitlijning verlengt de levensduur van deze onderdelen. Behoud van waarde: Een voertuig met een goede uitlijning behoudt zijn waarde beter. Het kan aantrekkelijker zijn voor potentiële kopers als u besluit uw auto te verkopen. Het uitlijnen van uw voertuig is geen optionele service, maar eerder een cruciaal aspect van regulier onderhoud. Een professionele uitlijning zorgt voor een veilige, efficiënte en comfortabele rijervaring, en het voorkomt onnodige slijtage en reparatiekosten. Het wordt aanbevolen om uw voertuig regelmatig te laten uitlijnen, vooral na het vervangen van banden of na het ervaren van een impact met een put of stoeprand.
 • Hoe vaak moeten de remblokken en remschijven worden vervangen?
  De frequentie waarmee remblokken en remschijven moeten worden vervangen, kan variëren afhankelijk van meerdere factoren, zoals uw rijgedrag, het type voertuig dat u heeft, en de kwaliteit van de gebruikte onderdelen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de remblokken om de 30.000 tot 70.000 kilometer te controleren en mogelijk te vervangen. De remschijven gaan doorgaans langer mee dan de remblokken en hoeven minder vaak te worden vervangen.
 • Welke voordelen biedt een Aircheck en waarom is deze belangrijk?
  Een Aircocheck biedt meerdere voordelen en is belangrijk om de volgende redenen: Optimale Prestaties: Een regelmatige Aircocheck zorgt ervoor dat uw airconditioningsysteem optimaal presteert. Het helpt bij het handhaven van de gewenste temperatuur in uw auto, wat vooral belangrijk is tijdens warme zomers. Frisse Lucht: De Aircocheck helpt bij het verwijderen van stof, allergenen en schimmels die zich in het systeem kunnen ophopen. Dit zorgt voor schone en frisse lucht in uw auto, wat gunstig is voor uw gezondheid. Beslagen Ruiten Voorkomen: Een goed functionerende airco helpt bij het voorkomen van beslagen ruiten, wat de zichtbaarheid tijdens het rijden verbetert en de veiligheid vergroot. Brandstofefficiëntie: Een goed werkende airconditioning zorgt voor een betere brandstofefficiëntie omdat u de ramen niet hoeft te openen om af te koelen, wat de luchtweerstand vermindert. Langere Levensduur van het Systeem: Door regelmatig onderhoud en een Aircocheck te laten uitvoeren, verlengt u de levensduur van uw airconditioningsysteem en voorkomt u dure reparaties. Comfortabel Rijden: Een goed werkende airco zorgt voor een comfortabele rijervaring, ongeacht de buitentemperatuur. Dit is vooral belangrijk tijdens lange ritten. Preventief Onderhoud: De Aircocheck kan problemen identificeren voordat ze ernstig worden, waardoor u tijdig reparaties kunt uitvoeren en onverwachte uitval van het systeem kunt voorkomen. Kortom, een Aircocheck is essentieel om uw airconditioningsysteem in topconditie te houden, uw comfort en veiligheid te waarborgen en onnodige reparatiekosten te voorkomen. Het wordt aanbevolen om uw airco regelmatig te laten controleren en onderhouden, idealiter één keer per jaar.
 • Wat is inbegrepen in de Wintercheck en Zomercheck?
  De inhoud van een Wintercheck en Zomercheck kan variëren afhankelijk van het autobedrijf dat de service aanbiedt, maar over het algemeen omvatten ze de volgende aspecten: Wintercheck: Bandeninspectie: Controle van de bandenspanning en profieldiepte om ervoor te zorgen dat uw banden geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Accucontrole: Controle van de accu om te zorgen dat deze in goede staat verkeert, aangezien koude temperaturen de accu extra kunnen belasten. Vloeistofniveaus: Controle van vloeistoffen, zoals antivries, ruitensproeiervloeistof en remvloeistof, om te garanderen dat ze geschikt zijn voor lage temperaturen. Ruitensproeiersysteem: Controle van het ruitensproeiersysteem om ervoor te zorgen dat het niet bevriest en goed functioneert. Remmen: Controle van de remmen om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om in winterse omstandigheden te presteren. Verlichting: Controle van de verlichting om ervoor te zorgen dat alle lampen werken en de zichtbaarheid bij slecht weer is gegarandeerd. Ruitenwisserbladen: Controle van de ruitenwisserbladen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het verwijderen van sneeuw en ijs. Zomercheck: Bandeninspectie: Controle van de bandenspanning en profieldiepte om ervoor te zorgen dat uw banden geschikt zijn voor zomerse omstandigheden. Accucontrole: Controle van de accu om te zorgen dat deze in goede staat verkeert na de winterperiode. Airconditioning: Controle van de airconditioning om ervoor te zorgen dat deze optimaal werkt tijdens de warme zomermaanden. Vloeistofniveaus: Controle van vloeistoffen, zoals koelvloeistof en ruitensproeiervloeistof, om te garanderen dat ze geschikt zijn voor warm weer. Remmen: Controle van de remmen om ervoor te zorgen dat ze in staat zijn om in zomerse omstandigheden te presteren. Verlichting: Controle van de verlichting om ervoor te zorgen dat alle lampen werken en de zichtbaarheid bij heet weer is gegarandeerd. Ruitenwisserbladen: Controle van de ruitenwisserbladen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het verwijderen van insecten en vuil. Beide checks zijn bedoeld om uw voertuig voor te bereiden op specifieke seizoenen en ervoor te zorgen dat het veilig en efficiënt blijft rijden. Het is verstandig om deze checks regelmatig uit te laten voeren, bij voorkeur bij de overgang van de seizoenen, om eventuele problemen tijdig te identificeren en aan te pakken.
 • Wat houdt de Algemene Periodieke Keuring (APK) in en is deze verplicht?
  De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een wettelijk verplichte keuring voor alle auto's in Nederland die ouder zijn dan 3 jaar. Deze keuring heeft tot doel de verkeersveiligheid te bevorderen en het milieu te beschermen. Tijdens de APK-keuring wordt uw auto gecontroleerd op verschillende punten, waaronder remmen, verlichting, banden, uitlaatgassen en meer. De keurmeester beoordeelt of uw auto voldoet aan de wettelijke eisen en veiligheidsnormen.
 • Hoe vaak moet ik een APK-keuring laten uitvoeren?
  De frequentie van de Algemene Periodieke Keuring (APK) is afhankelijk van het type brandstof en de leeftijd van uw auto. Hier is een algemeen overzicht van de APK-frequentie in Nederland: Nieuwe benzineauto's: Eerste APK na 4 jaar, daarna elke 2 jaar. Nieuwe dieselauto's: Eerste APK na 3 jaar, daarna jaarlijks. Benzineauto's ouder dan 30 jaar: Om de 2 jaar. Overige auto's: Elk jaar. Houd er rekening mee dat de exacte datum voor de APK-keuring wordt bepaald aan de hand van de datum waarop uw auto voor het eerst in gebruik is genomen. Het is belangrijk om de vervaldatum van uw APK in de gaten te houden en tijdig een afspraak te maken om boetes en ongemakken te voorkomen.
 • Kan ik mijn auto voorbereiden op vakantie met de Vakantiecheck?
  Ja, u kunt uw auto voorbereiden op een vakantie met een Vakantiecheck. Een Vakantiecheck is een speciale inspectie en onderhoudsbeurt voor uw auto voordat u op vakantie gaat. Het doel is om ervoor te zorgen dat uw voertuig in optimale conditie verkeert, zodat u een veilige en probleemloze reis kunt maken. Tijdens een Vakantiecheck worden verschillende aspecten van uw auto gecontroleerd en indien nodig onderhouden of gerepareerd. Enkele van de typische controles en diensten die tijdens een Vakantiecheck worden uitgevoerd, zijn onder meer: Bandeninspectie: Controle van bandenspanning en profieldiepte. Banden worden opgepompt of vervangen indien nodig. Remsysteem: Inspectie van de remmen, inclusief remschijven en remblokken, om ervoor te zorgen dat ze in goede staat verkeren. Vloeistoffen: Controle van olie, koelvloeistof, remvloeistof en andere vloeistoffen. Bijvullen indien nodig. Verlichting: Controle van alle verlichting, inclusief koplampen, achterlichten, remlichten en knipperlichten. Airconditioning: Controle van de airconditioning om ervoor te zorgen dat deze goed werkt tijdens uw reis. Accu: Controle van de accu om ervoor te zorgen dat deze in goede staat verkeert en niet leeg raakt tijdens uw vakantie. Ruitenwissers: Controle van ruitenwisserbladen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn in het verwijderen van regen of vuil. Algemene inspectie: Een algemene controle van de auto om eventuele problemen te identificeren en te verhelpen. Een Vakantiecheck is een verstandige stap om ervoor te zorgen dat uw auto in goede staat is voor een lange reis. Het kan problemen voorkomen en uw gemoedsrust vergroten, wetende dat uw voertuig betrouwbaar is voor uw vakantieavontuur. Het wordt aanbevolen om de Vakantiecheck ruim van tevoren te plannen, zodat eventuele benodigde reparaties of onderhoud tijdig kunnen worden uitgevoerd.
bottom of page